Novi roman „Ljepši kraj" Bekima Sejranovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović" 2008., svojevrsni je nastavak njegova odličnog romana prvijenca „Nigdje, niotkuda" - oba vas podižu, spuštaju, nasmijavaju i žestoko tresu, samo što ovaj drugi doista ima ljepši kraj

ljepsi kraj, bekim sejranovic

Bekim Sejranović nastavlja tamo gdje je stao na kraju izvrsne prošle knjige - piše još jednu takvu. Kroz novi Bekimov roman „Ljepši kraj" progovara isti onaj izravni, duhoviti, samoironični, ponekad okrutan, ponekad naivan, ali uvijek iskren glas koji nas je vodio u njegovu romanu prvijencu „Nigdje, niotkuda", za koji je i nagrađen književnom nagradom „Meša Selimović" za 2008. godinu.

U međuvremenu, svijet se nije previše promijenio. Jedna brvnara u zabiti Bosne, jedna unajmljena soba u Oslu, a između Hrvatska i Srbija, Brazil i Indija, te sve ono od čega se taj i takav svijet i život sastoje: mnogo snijega, mnogo žena, mnogo mamurluka, mnogo putovanja, mnogo usamljenosti, poneki vehabija i jedan mali pas mješanac. A opet, ništa nije isto. Ne štedeći nikoga, a ponajmanje sebe, Bekim Sejranović još je jednom napisao sjajan roman, knjigu koja će vas protresti, nasmijati, podići i nimalo nježno spustiti na tlo. Ali kraj je ljepši, zbilja jest. 

O autoru: Bekim Sejranović rođen je 1972. u Brčkom. Godine 1985. Seli se u Rijeku, gdje pohađa pomorsku školu i studira kroatistiku. Od 1993. živi u Oslu u Norveškoj gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. S norveškoga je preveo djela Ingvara Ambjørnsena i Frode Gryttena, a priredio je i preveo antologiju norveške kratke priče „Veliki pusti krajolik". Autor je knjige pripovijedaka „Fasung" (2002.) i romana „Nigdje, niotkuda" (2008.), kojim je osvojio nagradu Meša Selimović za najbolji roman s područja Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore. Živi i radi na relaciji Oslo - Hvar.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.