Epska priča o generacijama ponižavanih žena, u najboljoj tradiciji "Memoara jedne gejše", "Konkubinina kći" kineska je saga o majkama i kćerima koje se silovito trude upravljati vlastitim sudbinama u svijetu u kojem su žene još uvijek na kupnju i prodaju

pai kit fai, konkubinina kći

Dvije čitateljice koje dobivaju ovu jedinstvenu, egzotičnu sagu o borbi žena za vlastiti integritet i opstojnost u surovim vremenima i surovim uvjetima, su:

LIDIJA KOVAčEVIć, BRANJIN VRH

JUSTINA MOGUT, SAMOBOR

Možda je sedamdesetogodišnji uzgajivač začina u južnoj Kini 1907.  mogao biti i pametniji i ne kupiti petnaestogodišnju i to još pismenu konkubinu. Ona je savršena i  profinjena igračka koja mu može obnoviti mladost i podariti još sinova. No nakon što rodi djevojčicu, konkubina se ubija vjerujući da će dijete usmrtiti kao beskorisno.

Ipak, Li Xia preživi na milosti i nemilosti svog oca koji u njoj vidi samo izvor zarade: kao osmogodišnjakinju, on je prodaje tkalcima svile na farmi Deset vrba gdje se Li suočava s nebrojenim poniženjima, no uspijeva pobjeći i nastaviti s učenjem koje je bilo toliko važno njezinoj izgubljenoj majci.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.