Guillaume Musso je francuski pisac čiji romani u Francuskoj, a i diljem svijeta, redovito postižu status bestselera. Ovo je uzbudljiv roman sa zanimljivim likovima i urnebesnom jurnjavom po svijetu u nastojanju da se stvari koje su izmakle kontroli dovedu u red

guillaume musso, djevojka od papira

Dvije čitateljice koje od Femine.hr i Naklade Ljevak na poklon dobivaju novu knjigu Guillaumea Mussoa "Djevojka od papira", su:

SLAVICA SMILJANIC, RIJEKA

IVANA ZORIć, ZAGREB

Prije samo nekoliko mjeseci Tom Boyd bio je megapopularni pisac čiji su se naslovi prodavali u više milijuna primjeraka i čovjek sretno zaljubljen u planetarno slavnu pijanisticu. No nakon raskida njihove veze, Tom se povukao u sebe boreći se s potpunim nedostatkom inspiracije za pisanje utapajući očaj u alkoholu i tabletama. Jedne noći u Tomovoj se kući pojavljuje gola nepoznata ljepotica. Ona mu se predstavlja kao Billie – junakinja njegovih romana koja se našla u stvarnom svijetu zbog tiskarske pogreške u njegovoj zadnjoj knjizi. Iako njezina priča zvuči nevjerojatno, Tom postupno shvaća da ona doista jest njegova junakinja Billie, koja mu nudi pogodbu: ako on napiše svoj novi roman ona će se moći vratiti u svijet fikcije, i zauzvrat će mu pomoći da ponovo osvoji svoju ljubljenu Aurore. Što može izgubiti?

Ovo je uzbudljiv roman sa zanimljivim likovima i urnebesnom jurnjavom po svijetu u nastojanju da se stvari koje su izmakle kontroli dovedu u red. Može li Milo opravdati činjenicu da je izgubio sav Tomov novac? Mogu li on i Carol ući u trag knjizi koja je potrebna Billie da bi se vratila u svijet fikcije? Može li Tom ponovo osvojiti lijepu Aurore i dovršiti treći dio trilogije? Ovo je knjiga o prijateljstvu, o onome što je doista važno u životu, o modernom kultu celebritija i o magičnom svijetu knjiga. Ovo je moderni roman ceste u kojem zajedno s glavnim junacima putujemo od Los Angelesa do Meksika, Francuske i Rima – uključujući i brojna mjesta između tih odredišta – u potrazi za rješenjima problema s kojima se susreću Tom i njegovi prijatelji.

O AUTORU: Guillaume Musso je francuski pisac čiji romani u Francuskoj, a i diljem svijeta, redovito postižu status bestselera. Činjenica da je pisac u mladosti nekoliko godina proveo u Americi utjecala je na njegovo spisateljsko nadahnuće – radnja njegovih romana redovito se barem djelomice odvija u Americi. Musso je dosad objavio desetak romana koji su prevedeni na 34 jezika i prodani u više od 11 milijuna primjeraka diljem svijeta. Po romanu „A poslije..." snimljen je film, a u glavnim ulogama pojavljuju se John Malkovich i Evangeline Lilly.

S francuskoga prevela: Duška Gerić Koren

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.