Roman "Angelopolis" Danielle Trussoni napeta je priča o zavođenju i oslobađanju, o potrazi za blagom i božanskim ratovima, u kojoj se isprepleću ruska carska prošlost, suvremena genetika i poznati pohod arkanđela Gabrijela u svježem, novom susretu povijesti i mita koji će ponovno očarati čitatelje i čitateljice diljem svijeta

danielle trussoni, angelopolis

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju novi bestseler Danielle Trussoni, "Angelopolis", drugi dio njenog megauspješnog romana "Angelologija", su:

MARIJA RAšIć, DONJI MIHOLJAC

VESNICA REP, ČAKOVEC

Prvi roman Danielle Trussoni s anđeoskom tematikom "Angelologija" bila je svojevrsni susret "Da Vincijeva koda" i "Otimača izgubljenog kovčega". Nabijena biblijskim naukom, Orfejskim mitom i svijetom Miltonovih pobunjenih anđela, s primjesom nadnaravnog i božanskog, bila je to priča u kojem se dvoje usamljenika – povjesničar umjetnosti V. A. Verlaine i prelijepa mlada redovnica Evangeline – upliću u drevni sukob između tajnog društva najljućih neprijatelja čovječanstva: anđeosko-ljudskih bića poznatih kao Nefili.

U novom romanu "Angelopolis", Verlaina još uvijek proganja prizor Evangelininih anđeoskih krila deset godina nakon što je vidio kako ona slijeće na Bruklinski most. Nefili se u novom romanu ponovno uzdižu, planirajući stvoriti vlastiti raj, "Angelopolis", dok ih Verlaine, sada lovac na anđele, nemilosrdno progoni. No kad se pojavi Evangeline, Verlainea razdiru sumnje, dok ih sila mnogo snažnija od Nefila tjera od Pariza do Sankt Peterburga, a potom duboko u Sibir i na obale Crnoga mora.

O autorci: američka spisateljica Danielle Trussoni rođena je 1972 u mjestu La Crosse, Wisconsin. Diplomirala je povijest i engleski jezik na Sveučilištu Wisconsin. Tekstove je objavljivala u časopisima The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review, Tin House i drugim izdanjima. Do sada je objavila tri prozne knjige: memoarsku knjigu "Falling Through the Earth" (2006.) i romane "Angelologija" (2010.) i "Angelopolis" (2013.).

Prevela: Ivana Šojat-Kuči

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.