Prekrasan božićni CD „Bijeli Božić" nastao je u suradnji riječkih umjetnica - glumice i pjevačice Leonore Surian i harfistice Vlaste Hribar, koje su kombinaciju nježnog glasa i romantičnog zvuka harfe smatrale idealnom za blagdansko božićno ozračje

leonora surian i vlasta hribar, bijeli božićNa CD-u „Bijeli Božić" nalaze se najpopularnije božićne pjesme koje se tradicionalno pjevaju u svijetu, kao i hrvatski božićni napjevi, za koje aranžmane potpisuje Ivan Popeskić - autor čiji je skladateljski i aranžerski rad već nagrađivan "Porinom", te s kojim Leonora već drugi puta surađuje.

Ovo je specifičan nosač zvuka na našem tržištu jer su klasični aranžmani obogaćeni irskim prizvukom. U dvije pjesme gostovali su i vrsni glazbenici orkestra Opere HNK Ivana pl Zajca: Maja Veljak (viola), Petar Kovačić (violoncello) i Nedzad Karabdić (oboa). Na CD-u je i jedan duet snimljen s proslavljenim svjetskim bas-baritonom, Leonorinim ocem, Giorgiom Surianom.  

Ines Prajo i Arjana Kunštek za ovu su prigodu prevele tekst za dvije pjesme („Hark! The Herald Angels Sing" - "Anđeoski čujte glas" i „Frosty the Snowman" - "Snjegović Snješko"). Pjesma „Anđeoski čujte glas", upravo zbog predivnih poetskih stihova, te profinjenog aranžmana, ujedno je i singl koji najavljuje ovaj jedinstveni nosač zvuka.

Dizajn CD-a potpisuje Ljerka Hribar, priznata scenografkinja i umjetnica koja se svojom kreativnošću savršeno uklopila u ideju i atmosferu „Bijelog Božića".

leonora surian i vlasta hribar, bijeli božić

Izdanje: Aquarius Records

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.