Provjerite tko su dobitnici romana proslavljene indijske spisateljice Indu Sundaresan, "Dvadeseta supruga", čarobnog povijesnog epa o velikoj strasti i pustolovini, priče o jednoj od najkontroverznijih indijskih carica - ženi čija je briljantnost i odlučnost trijumfirala nad brojnim preprekama

dvadeseta supruga, indu sundaresanTri čitateljice koje na poklon od Femine.hr i Naklade Ljevak dobivaju raskošan povijesni roman, bestseler indijske spisateljice Indu Sundaresan - "Dvadeseta supruga" - su:

RUžICA KLUKOVIć, ZAGREB

MARINA BULIć, BELI MANASTIR

VESNA UKIĆ KOŠTA, ZADAR

Indijska spisateljica s američkom adresom, Indu Sundaresan, rođena i odrasla u Indiji. U svojim ranim 20-ima došla je u Ameriku na poslijediplomski studij. "Dvadeseta supruga" njezin je prvi roman kojim je odmah postigla velik uspjeh. Priču o Mehrunnisi, indijskoj carici, nastavila je i u romanu "Gozba ruža", koja će uskoro izaći u izdanju Atria Booksa. Živi u Bellevueu, država Washington. U Hrvatskoj je, 2009. godine, u izdanju Naklade Ljevak izašao njezin roman "Sjaj tišine", a pred vama je i njen slavni prvijenac "Dvadeseta supruga", novo izdanje Ljevka.

"Dvadeseta supruga" čarobni je povijesni ep o velikoj strasti i pustolovini. Ovaj debitantski roman Indu Sundaresan priča zanimljivu priču o jednoj od najkontroverznijih indijskih carica - ženi čija je briljantnost i odlučnost trijumfirala nad brojnim preprekama i čija je ljubav oblikovala smjer mogulskog carstva.

Vješto spajajući teksture povijesne stvarnosti s bogatim i senzualnim prizorima jedne bezvremenske bajke, "Dvadeseta supruga" osvaja čitatelja Mehrunnisinom nepobjedivom ljubavi prema princu Salimu i neobičnom sudbinom žene - legendom svoga vremena - koja je bila sve, samo ne izgubljena u povijesti i zaboravljena.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.