Nakladnička kuća Znanje u svojoj hit biblioteci donosi novi roman iz pera briljantne američke spisateljice povijesnih romana Tracy Chevalier. Nakon svjetskog bestselera i klasika "Djevojka s bisernom naušnicom", autorica nas u najnovijoj knjizi "Posljednji bijeg" ("The Last Runaway", 2013.) vodi u 19. stoljeće na široka prostranstva Amerike gdje će doseljenici iz različitih krajeva svijeta pronaći svoj novi dom.  Odmah po objavljivanju romana, književna je kritika označila ovu knjigu najboljom što je Tracy Chevalier dosada napisala

tracy chevalier, posljednji bijeg

Glavna junakinja, mlada kvekerica Honor Bright, zbog nesretne ljubavi napušta rodnu Englesku i odlazi u nepoznato. Traumatično putovanje brodom preko Atlantika zauvijek će odrediti njezinu sudbinu – nema povratka. Svoj će novi dom pronaći u Ohiju gdje se neočekivano susreće s odbjeglim robovima na njihovu putu u slobodu ali i s potresnom ljubavlju koja je osuđena na neispunjenje. U okrutnom i neizvjesnom životu ona mora staviti na kocku svoja uvjerenja, svoju savjest pa i ljubav.

O autorici: Tracy Chevalier dobro je poznata hrvatskoj čitateljskoj publici ne samo po Djevojci s bisernom naušnicom nego i po nizu knjiga koje su redom kod nas prevedene. Među njima ističu se "Gospa i jednoroga" i "Djevičanski plavo". Tracy Chevalier svrstala se tako među spisateljice najprodavanijih povijesnih romana, jer njezina je radnja uvijek napeta, a povijesna pozornica uvijek izvorna i živa. Autorici je danas pedesetak godina. Živi u Londonu (odrasla u Washingtonu) gdje je i započela pisanjem, a primila je i niz književnih nagrada.

 

Prijevod: Lidija Vinković

Cijena: 99 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.