Objavljujemo imena triju čitateljica koje na poklon dobivaju knjigu "Doba Šive", očaravajuću priču Manila Surija  o suvremenoj Indiji, bogato oplemenjenu temama iz hinduske mitologije

manil suri, doba siveTri čitateljice koje na poklon dobivaju bestseler u izdanju Naklade Ljevak - "Doba Šive" Manila Surija, su:

1. Marinela Laušić, Osijek

2. Dubravka Žulj, Varaždin

3. Ljiljana Vesković, Split

'Doba Šive' je upečatljiv roman i dokaz da je Manil Suri vrhunski pripovjedač, koji događaje opisuje osjećajno i inteligentno. Poput Ane Karenjine, ovo je intimni i epski roman, ravnoteža senzualne ljepote i instinktivne, organske stvarnosti. Suri otkriva istine o ljudskoj prirodi: naše strasti proizašle iz životnih okolnosti, opsesije koje nas zarobljavaju i mnoge načine na koje se bunimo i samoizražavamo. No, iznad svega, ovo je veličanstvena priča o ljubavi i njenim neočekivanim posljedicama.
Amy Tan

U romanu 'Doba Shive' priča o rođenju Indije kao nove nacije teče usporedo sa složenim psihološkim putovanjem žene u kojoj se sukobljavaju tradicija i suvremenost. Izmjenjujući sentimentalnost i jasno sagledavanje okolnosti, Suri otkriva svoju veliku humanost i osjećaj nježnosti prema ženama koje krče svoj put u svijetu muškaraca. Privučena tim neobično zanimljivim načinom pripovijedanja, pročitala sam tu izvrsnu knjigu u jednome dahu.
Kiran Desai, autorica knjige "Naslijeđe gubitka", 
dobitnica nagrade Man Booker Prize


Prvi roman Manila Surija "Smrt Vishnua" je  2002. osvojio nagradu Barnes & Noble Discover Prize i bio je finalist za nagradu PEN / Faulkner Award. 

Manil Suri živi u Marylandu, gdje je profesor matematike na Sveučilištu Maryland, u okrugu Baltimore.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.