Provjerite tko dobiva ovu prelijepu priču, s egzotičnim okusom, priču o prijateljicama - Fatimi i Elisi koje sanjaju o svojoj budućnosti. Dok jedna čini sve kako bi postala Sultanovom miljenicom, druga čezne za svijetom onkraj zidina palače, za ljubavlju i slobodom

peter prange, posljednji haremTri čitateljice koje na poklon dobivaju povijesni bestseler Petera Prangea "Posljednji harem" (u izdanju Naklade Ljevak), su:

ANA ČALUšIć, ZADAR

DANIELA ORLOVIć, SPLIT

ELIZABETA RAčIć, VUKOVAR

U skrivenom svijetu harema, dvije prijateljice - Fatima i Elisa - sanjaju o svojoj budućnosti. Dok jedna čini sve kako bi postala Sultanovom miljenicom, druga čezne za svijetom onkraj zidina palače, za ljubavlju i slobodom. A tada se raspada Osmansko Carstvo, raspušta se harem, i dvije mlade žene dolaze u svijet u kojem se njihovi snovi pretvaraju u noćne more. Zemlja se nalazi usred revolucije i rata, Sultan je prisiljen napustiti zemlju i raspustiti svoj harem. Stotine žena, uključujući i Fatimu i Elizu, ostaju same u napuštenoj palači. Prepuštene samima sebi, moraju iznaći vlastite putove. Uskoro, dvije djevojke upoznaju zanimljive muškarce, Felixa, liječnika iz daleke Njemačke, i Taifuna, službenika koji radi za novu vladu.

Rađaju se ljubavi koje se moraju susresti s jazom između Istoka i Zapada, između prošlosti i sadašnjosti. Prijateljice, uhvaćene u vrtloge strasti, nađu se na rubu da ugroze jedinu stvar koja ih obje veže uz njihovu prošlost: njihovo uzajamno prijateljstvo.

Peter Prange, njemački romanopisac, napisao je roman "Posljednji harem" (Naklada Ljevak), o padu Osmanskog Carstva, roman o moći, ljubavi, bogatstvu, religiji, intrigi, ubojstvu i prijateljstvu. Priču o bajkovitom životu sultanova harema i njegove hijerarhije iznosi s tolikom dozom neizvjesnosti, da je čitatelju teško ispustiti roman iz ruku.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.