Kad je Simone de Beauvoir rekla: "Ženom se ne rađa – ženom se postaje", ona nije znala ni polovinu toga - kaže Caitlin Moran

caitlin moran, kako biti žena

U bestseleru New York Timesa, nagrađivana britanska autorica, kritičarka i kolumnistica The Timesa odgovara na pitanje kako biti žena. Pitanje je postavila kako sebi tako i svima nama – bez obzira na spol. Iskrena do kraja, autorica kaže kako u mnogo slučajeva u svom životu nije imala pojma kako biti žena, a u knjizi se ne libi se zaroniti u vlastita iskustva kako bi pronašla odgovor na to pitanje.

Moran je prešla dug put od bucmaste i neprilagođene tinejdžerice koja se obrazovala kod kuće, odrastajući u mnogobrojnoj, nekonvencionalnoj obitelji u Engleskoj 80-ih. Opisuje svoje nespretne seksualne početke, nepovezanost s vlastitim tijelom, potragu za ljubavlju i strastveno čitanje kultnih knjiga.

Govori o seksizmu s kojim se susretala, o majčinstvu i o tome što ono znači za ženu u intimnom i profesionalnom smislu, o nesigurnosti koja žene tjera da robuju modi i skupim i bolnim zahvatima. Provokativna, britka i duhovita natjerat će vas da plačete od smijeha, da se zagrcnete od prepoznavanja, te da zaronite u sebe i pokušate i sami odgovoriti na pitanja koja si postavlja većina suvremenih žena.

O autorici: Caitlin Moran već je sa šesnaest godina počela raditi za glazbeni tjednik Melody Maker. Ostvarila je zavidnu karijeru tijekom koje je napisala nekoliko knjiga i intervjuirala neke od najvećih zvijezda današnjice - od Paula McCartneya do Lady Gage. Za svoj je rad nagrađena i važnim priznanjima: Kolumnistica godine, British Press Awards 2010.; Kritičarka i intervjuistica godine, British Press Awards 2011.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.