U sklopu ekskluzivnog dočeka Nove godine u rovinjskom hotelu Monte Mulini, po prvi puta u Hrvatskoj, nastupit će američka pjevačica Simone, kćer glazbene ikone i legende Nine Simone

simone

Tijekom karijere Simone je razvila uzbudljiv i raznolik repertoar popa, soula, rocka, jazza i funka, a može se pohvaliti životopisom koji uključuje nastupe diljem svijeta i glavne uloge na Broadwayu u uspješnim mjuziklima kao što su Rent i Aida. Slovi kao multitalentirana pjevačica i autorica, a postaje poznata po impresivnim glasovnim mogućnostima, lirskoj interpretaciji i dubokom razumijevanju glazbe. S bogatim naslijeđem i ogromnim postignućima te statusom zvijezde Broadwaya i vrhunske live izvođačice Simone je na tragu da postane jedna od najuspješnijih pjevačica.

Godine 2008. izdaje «Simone On Simone», big band album posvećen majci, s kojim postiže zapaženi uspjeh. Album donosi jedanaest pjesama iz repertoara Nine Simone, među kojima se nalaze i obrade klasika «Feeling Good», «Black Is The Color Of My True Love's Hair», «Work Song», «(You'll) Go To Hell» i swing verzije pjesama «Love Me Or Leave Me» i Duke Ellingtonove «Gal From Joe's». Na svom prvijencu ostvaruje suradnju s poznatim producentom Bobom Beldenom koji je u svojoj karijeri surađivao s velikim glazbenim imenima, među ostalima i s Herbiem Hancockom, Cassandrom Wilson, Stingom i Chick Coreaom. 

Kao predgrupa Simone nastupit će hrvatski peteročlani jazz sastav Soul Station kojeg čine: Ivana Starčević (vokal), Ante Gelo (jazz gitara), Zvjezdan Ružić (klavir), Tihomir Hojsar (kontrabas), Borna Šercar (bubanj).

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.