Anthony Spencer je egoist, ponosan na svoj poslovni uspjeh koji je postigao potpuno sam, jašući na vrhu svoga vala. No, cijena za to bila je bolno visoka. Zbog moždanog krvarenja Tony je u komatoznom stanju; leži u bolničkoj sobi za intenzivnu njegu. Što se događa kada se probudi?

wm paul young prekretnica

Dvije čitateljice koje od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju bestseler Wm. Paula Younga "Prekretnica", roman koji će, kao i autorov svjetski hit "Koliba", očarati mnoge čitatelje, su:

IVANA BOžIčEVIć, OSIJEK

MONIKA KRANJČEC, VARAŽDIN

Kada se „budi", Anthony Spencer se nađe u nadnaravnom svijetu, „živom" krajobrazu koji odražava dimenzije njegova života na Zemlji, od lijepoga i časnoga do pokvarenoga. Tu ulazi u živopisne interakcije s drugima, za koje pretpostavlja da su projekcije njegove podsvijesti; svejedno slijedi njihove upute, nadajući se da bi ga mogle dovesti do istinitog, iskrenog života i, možda, iskupljenja. Ta pustolovina uvlači Tonyja u duboke i zamršene odnose u kojima „gleda" kroz oči i iskustva drugih; no „slijep" je za uviđanje posljedica skrivanja svojih namjera i gubitka koji izranjaju i bore se protiv procesa izlječenja i povjerenja. Hoće li taj nenadani spoj događaja navesti Tonyja da razmisli o svom životu i shvati da je izgradio kulu od karata na zatrovanom tlu slomljenog srca? Hoće li imati hrabrosti da donese odluku od presudne važnosti, odluku koja može poništiti veliku nepravdu koju je pokrenuo prije pada u komu?

O AUTORU: Wm. Paul Young, autor međunarodno uspješnog romana "Koliba", uspješnice s prvog mjesta top liste New York Timesa, rođen je u Kanadi i odgojen u plemenu urođenika u planinskom dijelu bivše Nizozemske Nove Gvineje, gdje su mu roditelji bili misionari. Kao dijete i mladić pretrpio je veliki gubitak, a sada sa svojom obitelji na Sjeverozapadu Pacifika uživa u „svekolikoj milosti".

Prijevod: Saša Drach

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.