Ivanka Mazurkijević u romantičnoj retro haljinici s velikim točkama, duge crne kose i začuđena pogleda, sjedi usred zamračene pozornice... Što li joj se samo mota po glavi, da nam je znati?! A saznat ćemo vrlo brzo - na premijeri predstave „Crtančica", na Sceni Gorica, 29. siječnja, u 20 sati

ivanka mazurkijevic, crtancica

Tekst, režiju i kostimografiju „Crtančice" potpisuje poznata dizajnerica i kostimografkinja Ana Savić Gecan, scenografiju i crteže Željka Jordan, a autori songova su Ivanka Mazurkijević i Stanko Kovačić. Ivanka ujedno igra i glavnu ulogu. Kao i u svemu u čemu svoje prste ima pjevačica Stampeda, i u ovoj predstavi očekujemo pregršt dobre glazbe.

„Crtančica" je predstava utemeljena na ideji nacrtanog i izmišljenog svijeta. Ishodišna točka jest želja osamljene djevojčice da sama izmisli vlastite prostore putem crteža. Moć mašte vodi je u predjele koji postoje paralelno s onima u stvarnom životu. Kad poželi, nacrtat će vlastitu odjeću, sobu, kuću, igralište, prijatelje, domaće i divlje životinje. Scenografija predstave i kostimi realizirani su kroz formu dječjeg risanja.

Izvođačica na pozornici djeci prenosi poetsku priču o izmišljenom danu djevojčice. Pokretom, pjevanjem i crtanjem potpuno ulazi u maštani lik, a u isto vrijeme je komentatorica i crtačica. Pedagoška i etička poruka projekta je potaknuti djecu na kreativnost, ukazati im na svu vrijednost kreacije, potaknuti ih da ne budu samo pasivni konzumenti priča nego da aktivno sudjeluju u predstavi, i da se u životu jednakovrijedno mogu izražavati likovnim, a ne samo verbalnim sredstvima.

ivanka mazurkijevic, crtancica

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.