Sve poklonike Paula Coelha obradovat će vijest da ovog ljeta na plažu mogu ponijeti najnoviji roman Paula Coelha - "Rukopis iz Akre"! To je šesnaesti naslov tog planetarno popularnog pisca objavljen na hrvatskom jeziku u nakladi V.B.Z.-a 

paulo coelho, rukopis iz akre

Kao i većina Coelhovih djela i ova knjiga odmah po objavljivanju zavladala je svjetskim listama najprodavanijih knjiga. Roman se našao na prvim mjestima najprodavanijih naslova u SAD-u, Francuskoj, Meksiku, Grčkoj, Finskoj, Mađarskoj, Slovačkoj... Takav uspjeh novog roman bio je očekivan jer Paulo Coelho jedan je od najutjecajnijih pisaca našega vremena koji na Facebooku ima više od 11 milijuna sljedbenika, a knjige su mu prevedene na 78 jezika i prodane u 145 milijuna primjeraka.

Radnja Rukopisa iz Akre smještena je u 1099. godinu i grad Jeruzalem koji očekuje invaziju križara. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt...

"Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Stoga, razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima se suočavamo iz dana u dan."

Ljudi su započeli s pitanjima o porazu, neprijateljima, a razgovor s Koptom polako se pretvorio u promišljanju o životu, ljepoti, ljubavi, dostojanstvu, svemu  onom što budućnost nosi. "Što je uspjeh?" pitali su Kopta. "Uspjeh je kada svake večeri možemo poći u krevet s mirom u duši", odgovorio je on.

Danas, mnogo stoljeća kasnije, riječi tog mudrog čovjeka sačuvane su kao zapisi o ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjanju s vremenom. Rukopis iz Akre inspirativan je tekst koji nam otkriva da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.