Njemačka književna zvijezda hrvatskih korijena Jagoda Marinić gostovat će na Zagrebačkom sajmu knjiga, uz još šest velikih svjetskih književnih imena: Tom McCarthy, Mischa Berlinski, Atila Bartis, Gilles Leroy i Goran Vojnović

knjigeNa radost mnogih knjigoljubaca, jedan od najvećih književnih sajmova u Hrvatskoj, Zagrebački sajam knjiga, započeo je danas - 12. svibnja - i trajat će do 23. svibnja u knjižari Profil Megastore, u Bogovićevoj ulici, u Zagrebu. „Šesti Zagrebački sajam knjiga po gostujućim će književnim zvijezdama biti, čini se, najjači dosad", izjavio je predstavnik organizatora iz Profila Roman Simić Bodrožić na konferenciji za novinare održanoj u Profilu.

Na književnim promocijama koje će se oodržavati u Profilu te u književnom klubu Booksi, gostovat će sedam velikih svjetskih književnih imena: Tom McCarthy, Mischa Berlinski, Atila Bartis, Gilles Leroy, Jagoda Marinić i Goran Vojnović. Njima će se pridružiti i plejada domaćih autora, od kojih mnogima knjige izlaze upravo uoči sajma.

Programi u kojima će autori nastupiti podijeljeni su u četiri kategorije: „Do posljednjeg slova", „ZSK Special", „Knjiga ispod čekića" i „Bonus program" (u Booksi). Očekuju se, dakako, i nastupi poznatih domaćih književnih imena: Roberta Perišića, Rade Jarka, Drage Orlića, Aleksandra Flakera, Gorana Tribusona, Mile Stojića, Arsena Dedića, Siniše Pavića, Predraga Lucića itd.

Unutar programa, bit će dodijeljena i najizdašnija hrvatska književna nagrada u vrijednosti od 100 000 kuna „roman@tportal.hr" za najbolji roman godine. Tako će u „ZSK Specijalu" nastupiti petero finalista književne nagrade roman@tportal.hr, koja se dodjeljuje u suradnji s T-Portalom : Renato Baretić („Hotel Grand"), Drago Glamuzina („Tri"), Sanja Lovrenčić („Martinove strune"), Robert Međurečan („Prodajem odličja, prvi vlasnik") i Dubravka Ugrešić („Baba Jaga je snijela jaje"). Prema najavi Jadranke Pintarić, predsjednice žirija, pobjednik će biti poznat u srijedu, 20. svibnja.

jagoda marinicBezimena s velikim imenom

Jagoda Marinić, mlada njemačka spisateljska zvijezda hrvatskih korijena, stiže na Šesti zagrebački sajam knjiga u organizaciji Hrvatske matice iseljenika te Zagrebačkog holdinga - Naklade AGM d.o.o, koji su izdavači hrvatskog prijevoda njezina proslavljenog romana „Die Namenlose" - „Bezimena". Roman je s njemačkoga preveo Boris Perić.

Promocija romana Jagode Marinić očekuje se u četvrtak 21. svibnja 2009. u 20 sati, u Profilu. Na prpromociji romana, uz Matičinu ravnateljicu Daniru Bilić, direktora AGM-a Božu Čovića i glavnu urednicu Grozdanu Cvitan te autoricu, govorit će novinarka i kolumnistica Zora Bjelousov, te prevoditelj Boris Perić.

Na Sajmu će se predstaviti ukupno 150 nakladnika i bit će održano četrdesetak književnih promocija. Sigurno će vas veseliti da ćete za vrijeme trajanja Sajma moći kupovati domaće knjige s 20% popusta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.