Pred vama je jedna od najromantičnijih knjiga svih vremena - barem tako kaže Daily Mail. A to doista nije daleko od istine, jer imati ukoričena u jednoj knjizi ljubavna pisma Beethovena, Mozarta, Marka Twaina, Gustavea Flauberta, Oscara Wildea ili Johna Keatsa, znači u rukama držati najljepše riječi koje su svojim ljubljenima poklanjali neki od najgenijalnijih muškaraca

najljepša ljubavna pisma slavnih muškaracaMuškarci su često škrti na riječima, barem kada je o izjavljivanju ljubavi riječ. Nekima je teže izreći riječi "volim te", nego prepješačiti pustinju. Drugi pak (rekli bismo - iznimke koje potvrđuju pravilo), i to najčešće oni jako zaljubljeni i usto jako vješti s riječima, znaju biti itekako nježni i romantični - literarno.

To su na najljepši način pokazali slavni muškarci u svojim prekrasnim ljubavnim pismima - Beethoven, Mozart, Mark Twain, Gustave Flaubert, Oscar Wilde, John Keats i mnogi drugi... Oduševit će vas svojim strasnim zanosom i dirljivom iskrenošću. Sam je odabir nadahnut romantičnim pismima koje je Carrie čitala Faci u popularnom filmu Seks i grad.

Sagledana kao cjelina, ova ljubavna pisma velikih ljudi pokazuju da se muškarci nisu puno promijenili u posljednjih 2000 godina; prikazane su i strast, i ljubomora, i nada, i čežnja - kao i jednostavna ugoda slanja pisma osobi koju najviše volite i primanja pisma od osobe koja voli vas. Za neke od ovih velikana, ljubav je "slasni otrov", za druge je to "lijepa, mekoputna supruga na sofi s vatrom u ognjištu, knjigama i glazbom". U ovoj knjizi ovjekovječene su sve nijanse ljubavi - ljubav može spržiti poput sunčeve topline ili prodrijeti u dubinu nečijeg srca poput kiše koja blaži.

"Najljepša ljubavna pisma slavnih muškaraca", koje je uredila Ursula Doyle, a izdala Planetopija, predstavljaju zbirku nekih od najromantičnijih pisama u povijesti čovječanstva.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.