Besteseler "Puhač stakla s Murana" talijansko-britanske spisateljice Marine Fiorato odvest će vas u raskošan i uzbudljiv svijet okolice Venecije, gdje, u gustoj mreži ljubavnih avantura, intriga, izdaja i tajni, nastaje jedno od najljepših stakala na svijetu - uzbudljivo i šareno Murano staklo

puhac stakla s murana, marina fiorato"Puhač stakla s Murana" mlade Marine Fiorato (prijevod - Tea Raše), talijansko-britanske spisateljice, povijesni je roman tajne, koji priča priču o fascinantnoj vještini puhanja stakla, tradicionalnom umijeću stanovnika venecijanskog otočića Murana i nastajanju najljepših komada najpoznatijih staklenih ukrasa i nakita na svijetu. Roman je dobro začinjen uzbudljivom obiteljskom pričom prepunom intriga, ljubavi i izdaje.

Izdavačka kuća Profil, uz roman, poklanja vam privjesak za ogrlicu od Murano stakla, žarko crveno srce, kakvo na prekrasnoj naslovnici knjige oko vrata nosi junakinja knjige. 

Venecija, 1681. Zanat puhanja stakla neizmjerno je dragocjen Republici, a venecijanska zrcala skuplja su od zlata. Zloglasno Vijeće Desetorice zbog toga ljubomorno čuva tajnu ovog zanata, a puhači stakla iz Murana zapravo su zatvorenici na svojem otoku. No najvještiji od njih, renesansni majstor Corradino Manin, prodaje svoju vještinu i svoju dušu francuskom Kralju Suncu, Luju XIV, da bi zaštitio svoju tajnu kćer...

Stoljećima nakon toga, Nora Manin, djevojka u kojoj teče Corradinova krv, bježi iz svoga nesretnog života u Londonu, odlučna da u gradu svojih predaka nauči zanat puhača stakla.

Strastvenu i nadarenu, u drevnim radionicama, njezino će je glasovito prezime uskoro dovesti u opasnost kad ponovno oživi bezvremeno suparništvo. Pronašavši u Veneciji novi život i novu ljubav, Norina sudbina nerazdvojivo će se ispreplesti s Corradinovom, a opasne tajne bit će iznesene na svjetlo dana.

marina fioratoMarina Fiorato je poluvenecijanka, rođena u Manchesteru, a odrasla u Yorkshire Dalesu. Diplomirala je povijest na Oxford University i na University of Venice, gdje je specijalizirala na proučavanju Shakespeareovih drama kao povijesnih izvora. Po završetku studija radila je kao ilustratorica, glumica i filmska kritičarka. Dizajnirala je i vizuale poznatih rock-bandova, od U2-a do Rolling Stonesa.

Marina živi u sjevernom Londonu s mužem i dvoje djece. Prije velike književne uspješnice "Puhač stakla s Murana", napisala je roman "Madonna of the Almonds", svojevrsni intimni hommage renesansnoj umjetnosti i slikarskoj školi Leonorda da Vinicija.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.