Iako vam je vjerojatno dosta hrvatske političke zbilje, koja je kvarna, depresivna i tragikomična, poznati hrvatski komediograf Marko Mikulandra servira vam političku zbilju na način kojem ćete teško odoljeti. Njegova zbirka komedija „Političko međunožje" pravi je raritet domaće književnosti, koji će vas nasmijati do suza i pokazati vam da se u politici, i dalje, većina stvari obavlja udarcima - ispod pasa

marko mikulandra, političko međunožjeNa najvećem domaćem sajmu knjiga, zagrebačkom Interliberu, među stotinama književnih naslova, bit će predstavljen i jedan koji nas je privukao svojom originalnošću i humorom - poznati zagrebački komediograf, pisac i kazališni redatelj Marko Mikulandra na Interliberu predstavlja svoju najnoviju zbirku komedija „Političko međunožje" - zbirku koja nam se svojim nazivom učinila savršeno usklađenom s političkom zbiljom koju proživljavamo.

Dakle, na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonu 5, na štandu 3E, u nedjelju 14.11. u 13 sati, imat ćete prilike zaviriti u „Političko međunožje" i razgovarati s autorom koji će predstaviti i potpisivati svoju novu knjigu. Naslov ove knjige, kako god ga shvatili, samo je ilustracija političke zbilje koju proživljavamo, a ne tamo neki jalovi seks ljevičara, ili seksualna nastranost desničara! Neki od njih su ionako uvijek ispod ili iznad!

Svaki čitatelj, pa čak i onaj politički nepismen, složit će se da je političkom trenutku daleko primjerenija izreka "političko međunožje" negoli "politika je kurva" ili "politika je sposobnost mogućega".

Zato, da ne bude zabune, u "Političkom međunožju", najmanje ima seksa i nemorala, ali zato na pretek nemoralnih ponuda, nemoralnih prelazaka iz stranke u stranku, čistki nepoćudnih članova partije i pokreta...

Novi nadrealizam

„Političko međunožje" dio je autorova ciklusa Novi nadrealizam - ukupno 50 komedija napisanih u zadnjih desetak godina i tiskanih u jedanaest knjiga (dvanaesta je na putu), kroz koje autor otvara sasvim nove vidike u komediografskoj literaturi, nudeći čitalačkoj i kazališnoj publici novi humor i neviđenu maštovitost pisane riječi.

Izdavač: Škorpion d.o.o.
Cijena: 120 kn
Gdje i kada: Interliber, Zagrebački velesajam, paviljon 5, štand 3E, u nedjelju, 14.11., u 13h

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.