Sjećate li se spisateljice Anne Rice i njenog bestselera "Intervju s vampirom" koji je pretvoren u filmski hit s Bradom Pittom i Tomom Cruiseom u glavnim ulogama?! Anne Rice se već tri desetljeća potvrđuje kao vrsna pripovjedačica te nam ovaj put, nakon "vampirskih" tema, podastire "anđeosku", u svom novom metafizičkom trileru o serafinima i ubojicama - "Vrijeme anđela"

anne rice, vrijeme andjelaU život Tobyja O'Darea, plaćenog ubojice, ulazi misteriozan stranac, anđeo serafin, koji mu pruža priliku da sačuva ljudske živote umjesto da ih, kao do sada, uništava. Toby koji je nekoć sanjario kako će postati svećenik, no zbog spleta okolnosti postaje utjelovljenje opasnosti i nasilja, odluči prihvatiti priliku.

Serafin ga odvede u 13. stoljeće, u engleski gradić, usred bijesne svjetine koja optužuje Židove za ritualna ubojstva djece. Dobivši zadatak spašavanja židovske obitelji, Toby će iskusiti put opasnosti, odanosti, izdaje, mržnje i ljubavi...

Evo što je o novom romanu Anne Rice napisao The Spectator: "Anne Rice, koja je široj javnosti poznata najviše kao autorica romana o vampirima i vješticama, u svojem novom romanu ponovno propituje vlastiti odnos prema povezanosti teologije i paranormalnog. Roman "Vrijeme anđela" usredotočuje se na unutarnju borbu glavnog junaka koja uključuje propitivanje moralnog i potragu za iskupljenjem i spasenjem. Na roman su utjecali autoričini osobni stavovi o katolicizmu te je "Vrijeme anđela" umnogome jaka biblijska alegorija.

No, i ljubitelji njezinih vampirskih kronika će također moći zariti svoje zube u ovu priču, budući da je riječ o karakterističnom Riceinu načinu pripovijedanja prožetom mučnom i uznemirujućom atmosferom koja između redaka stvara dojam jezovite tišine." (...)

O autorici: Anne Rice (New Orleans, 4. listopada 1941.), američka je spisateljica gotičkih i novijih religioznih romana. Slavu je stekla "Vampirskim kronikama", a najčešće teme su joj ljubav, smrt, besmrtnost, egzistencijalizam i sl. Njezine su knjige prodane u oko 100 milijuna primjeraka što je čini jednom od najčitanijih autorica današnjice.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.