Jedna od najomiljenijih bajki svih vremena, pretočena u jedan od najraskošnijih baleta svih vremena - Trnoružica - na daskama zagrebačkoga HNK od ove jeseni šepurit će se u obnovljenoj verziji. Za ljubitelje klasičnoga baleta nema veće poslastice

trnoruzica, hnk zagreb, koreografija derek deaneU subotu, 10. listopada 2009. u 18,00 sati, nakon stanke od godinu dana, na scenu se vraća jedno od najljepših djela baletne literature "Trnoružica" velikog ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog.

Obnovljena u originalnoj koreografiji Dereka Deanea, scenografiji i kostimografiji Roberte Guidi di Bagno, rasvjeti Denija Šesnića, sigurno će zadiviti mnoge ljubitelje baletnih spektakala.

U glavnim ulogama nastupaju: prvakinja Engleskog nacionalnog Baleta Fernanda Oliviera (Aurora), Azamat Nabiullin (Princ Florimund), Saule Ashimova (Vila Jorgovana), Mirna Sporiš (Carabosse) i dr.

Ako propustite prvu izvedbu, ne brinite - ista podjela nastupit će 13., 15. i 17. listopada, a u izvedbama 19., 21., 23. i 28. listopada ulogu Aurore plesat će Petra Vargović, Princa prvak Baleta SNG iz Maribora Anton Bogov te Saule Ashimova i Mirna Sporiš. Orkestrom će ravnati Mihail Sinkevič, gost iz Marijinskog teatra.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.