Nakon devetnaest uspješnih gostovanja u Americi, Europi i Africi u protekle četiri godine, putujući Muzej prekinutih veza pronašao je sigurno utočište u samom srcu Zagrebu, na Gornjem gradu, u prizemlju Kulmerove palače. Ovaj osebujan projekt zagrebačkog art-tandema Olinke Vištice i Dražena Grubišića, već nekoliko godina intrigira hrvatsku i svjetsku javnost - ne prospustite otvorenje Muzeja - 5. listopada u 20 sati

muzej prekinutih vezaVeliki uspjeh osebujnog hrvatskog muzejskog projekta - Muzeja prekinutih veza - koji je u proteklih nekoliko godina proputovao pola svijeta, podsjetio nas je koliko volimo „konkretnu umjetnost", onu koja nas se duboko tiče i s kojom se možemo poistovjetiti. Muzej objedinjuje ljubavne predmete i uspomene ostale nakon prekida ljubavnih veza, te priče i sjećanja koja su uz njih vezana.

Muzej prekinutih veza, projekt zagrebačkog art-tandema Olinke Vištice i Dražena Grubišića, već nekoliko godina intrigira hrvatsku i svjetsku javnost, a njegova privlačnost s vremenom ne blijedi, već se itekako povećava, posebno sada, kada je napokon dobio svoj stalni dom - u srcu Zagreba, u Kulmerovoj palači.

Očito doista ima nešto u tome da do publike najsnažnije dopiru filmovi i literatura s kojima se nije teško poistovjetiti, pa zato vjerojatno najviše volimo (i gledamo, i doživljavamo) umjetnost koja je bliska našoj realnosti.

Dakle, nakon devetnaest uspješnih gostovanja u Americi, Europi i Africi u protekle četiri godine, putujući Muzej prekinutih veza pronašao je sigurno utočište u samom srcu Zagrebu, na Gornjem gradu. U prizemlju Kulmerove palače smješten je izložbeni prostor koji osim stalnog postava Muzeja krije i poneko iznenađenje. Svakako dođite na svečano otvorenja za javnost - 5. listopada u 20 sati.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.