Objavljujemo imena triju čitatelja koji na poklon dobivaju najnapetiji, najegzotičniji i najuspješniji triler do sada - roman Stephena Huntera „47. Samuraj"

stephen hunter, 47. samurajTri čitatelja kojima na kućnu adresu stiže hit-krimić Stephena Huntera „47. samuraj", su:

1. Mario Turza, Našice

2. Nikoleta Glamuzina, Varaždin

3. Petra Milavec, Zagreb

U svom najnapetijem, najegzotičnijem i najuspješnijem trileru do sada - romanu „47. Samuraj", Stephen Hunter združuje dva samo naizgled oprečna lika. I jedan i drugi - Bob Lee Swagger i Philip Yano - postupno će otkrivati da su se njihovi očevi - dva hrabra ratnika - susreli na Iwo Jimi 1945. u krvavoj i kaotičnoj bitci, koju je samo Eric Swagger preživio. Šezdeset godina poslije, Yano želi odati počast svome ocu heroju i traga za mačem koji je njegov otac nosio u ratu. Bob Lee će pronaći taj mač i odnijeti ga, iz pijeteta, Yanu u Tokio.

Ubrzo se ispostavlja da taj mač nije obična obiteljska uspomena nego legendarni mač shin-shinto katana, pravo nacionalno blago koje evocira uspomene na slavne dane japanske povijesti. Bob Lee Swagger neprimjetno upada u kovitlac strašnih zločina i mnoštva događaja koje uglavnom ne shvaća - u jednome trenutku će mu se učiniti kako je sam sebe survao u tajanstveni svijet besprizornih ubojica, pravih samuraja, tamnih tokijskih noći, japanske mafije i neispisanih pravila japanske kulture, no kako priča odmiče, on shvaća da se iza živopisne mitologije krije svima poznati trijumvirat - novac, seks, moć. Bob Lee je vijetnamski veteran i njegov mu ratni moral nalaže da se mora oduprijeti procvalome užasu koji ga je iznenada sapleo. U njegovu pohodu kroz čudnovat, blješteći i zloslutan svijet pomaže mu američka službenica japanskog podrijetla, diler i hrabri novinar. No kako nasilje eskalira, Bob Lee postupno shvaća da mu preostaje samo jedna šansa: da i sam postane samuraj.

O autoru: Stephen Hunter dobitnik je Pulitzerove nagrade za filmsku kritiku 2003. godine i autor uspješnih bestselera poput Time to Hunt, Black Light, Point of Impact, Havana, Pale Horse Coming i Hot Springs. Ovo je njegov prvi roman preveden na hrvatski jezik.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.