Na platnima kina Europa i Cineplexx Centar Kaptol i izaberite svoje favorite. Nemojte propustiti jedinstvenu priliku pogledati ove animirane bisere u svoj njihovoj raskoši – na velikom platnu

U petak pogledajte biser među kandidatima za Grand prix – "Duhovi prošlosti". S filmom u Zagreb stiže i autor, Christopher Sullivan, koji je ga je radio punih 15 godina, stoga je to punokrvni predstavnik nezavisne animacije i trijumf autorske vizije i – strpljenja. Svi ljubitelji mračnog realizma i eksperimentalne animacije uživat će u "Duhovima prošlosti!.

Inspiriran toskanskim brdima i predivnim bojama talijanskih majstora slikarstva, "Pinocchio" Enza D'Ala punokrvno je remek-djelo. Iako temeljen na bajci koju svi dobro poznajemo, ima mnoštvo aduta kojima će iznenaditi i najzahtjevniju publiku. Projekcija u petak zadnja je prilika da ih otkriju.

animafest 2013

Petak pruža i zadnju priliku da se na velikom platnu pogleda animirana verzija stripa koji priča o raspadu Jugoslavije – "Tito na ledu", izvanredno i zanimljivo putovanje za koje je izgrađeno 50 filmskih setova, s bezbrojnim likovima, životinjama i svim mogućim otpacima koji su im se našli na putu!

Svjetska panorama u petak nas vodi u ukleto španjolsko selo u kojem obitavaju zlokobni preci, čudne pojave i duhovi – u filmu "Apostol". Intriga, terora i humora u glasovnoj interpretaciji slavnih španjolskih glumaca ne nedostaje! Ljubitelji specifične, nezavisno producirane, autorske animacije zaljubit će se u Kakav divan dan, novi film prošlogodišnjeg pobjednika Animafesta, Dona Hertzfeldta. Sofisticirana dramatična naracija u kojoj se glavni lik Bill susreće s bolešću i smrću začinjena je tipičnim hertzfeldtovskim humorom i filmsko-filozofskim istraživanjima bliskim Terrenceu Malicku.

Subota donosi nekoliko posljednjih prilika da se pogleda filmove iz Velikog natjecanja. "Ernest i Celestina", film koji je na otvorenju razgalio i oduševio sve prisutne, prikazuje se u dva dnevna termina u Cineplexx Centru Kaptol.

animafest 2013

animafest 2013

Vjerojatno najpopularnija biografija ovog Animafesta jest Autobiografija lažljivca okrutno iskrena, crnohumorna životna priča preminulog člana Monty Pythona – Grahama Chapmana, kojeg bije glas najluđeg od svih luckastih pajtonovaca. Na filmu je radilo 14 filmskih studija, primijenjeno je 17 tehnika, te je kao takav ogledni primjer mašte mlade britanske animacije. U Zagrebu ga predstavlja jedan od triju redatelja, Jeff Simpson.

U subotu navečer u kinu Europa, nakon proglašenja dobitnika Grand prixa, Animafest ima veliku čast prikazati film čiji je scenarij napisao jedan od najvećih svjetskih animatora, Hayao Miyazaki. Priču dvoje srednjoškolaca smještenu u lučki grad u vrijeme kada se Japan počinje ekonomski uzdizati nakon razaranja Drugog svjetskog rata, Na Makovom brdu, režirao je njegov sin Gorō Miyazaki.

Ako je Hayao Miyazaki najcjenjeniji, onda je Mamoru Hosoda zasigurno najpopularniji redatelj dugometražnog animea. Njegov film Djeca vukovi ljubavna je priča s fantastičnom premisom. Duhovit, vedar prikaz sazrijevanja potomaka obitelji vukodlaka jedan je od najgledanijih japanskih animiranih filmova, ne propustite ga u nedjelju u Cineplexx Centru Kaptol.

Filmski program u kinu Europa u nedjelju navečer zatvorit će projekcije filmova dobitnika Grand prixa i Nagrade publike.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.