Nakon velike uspješnice - romana "Snobs" - u knjižare je stigao i najnoviji bestseller slavnog i nagrađivanoga britanskog scenarista, redatelja i pisca Juliana Fellowesa, dobitnika Oscara, čak šest Emmyja i Zlatnog globusa

julian fellowes, proslo nesavrseno vrijeme

Autor scenarija filmskih uspješnica poput "Gosford Parka", "Dugova prošlosti" i "Sajma taštine", kao i nagrađivane hit serije "Downton Abbey" koju ste imali prilike gledati i na našim malim ekranima, najnovijim književnim uratkom Julian Fellowes ponudio je uzbudljivo štivo koje će s lakoćom privući svakog čitatelja željnog intrigantne radnje i britkoga humora "na britanski način".

Napisan u žanru komedije manira, roman "Prošlo nesavršeno vrijeme'' elegantna je socijalna satira londonske društvene scene sedamdesetih godina 20. stoljeća. Dubinski je to, krajnje dirljiv, a istodobno i vrlo duhovit prikaz jednoga "savršeno-nesavršenog" prošlog vremena i društva u čijem snobizmu Fellowes pronalazi nepresušnu inspiraciju. Kroz sjećanja anonimnog pripovjedača, koji prevrće po vlastitim sjećanjima i životima davno zaboravljenih prijatelja i mnogih imućnih ljubavnica s kojima je na raskošnim zabavama provodio dane neobuzdane mladosti, Fellowes nas svojim romanom vraća u "zlatno doba" britanske visoke klase.

Damiana Baxtera upoznao sam na Cambridgeu. Sreli smo se u vrijeme kada sam uveden u londonsko društvo krajem šezdesetih. Upoznao sam ga s nekim curama pa smo neko vrijeme svi zajedno landrali Londonom...

Četrdeset godina poslije, pripovjedač mrzi Damiana Baxtera.No, koliko god bilo ugodno kada ti se javi stari prijatelj, zanimljivije je kad ti se javi stari neprijatelj, stoga će prihvatiti molbu bogatog Damiana na umoru da pronađe majku djeteta koje je možda napravio tijekom jedne blistave, ali razorne londonske društvene sezone. Potraga će pripovjedača vratiti u čudesan svijet raspojasanoga Londona šezdesetih koji vrvi dobrim društvom i lošim ponašanjem.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.