Provjerite tko dobiva britanski bestseler "Razbijena jaja", autora Jima Powella! Panoramska je to slika jednog usamljenog života i briljantna meditacija na temu novih početaka, obiteljskih veza i laži koje samima sebi prikazujemo kao istine

razbijena jajaTri čitatelja koji na poklon od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju briljantan roman britanskog pisca Jima Powella - „Razbijena jaja" - su:

RAJKA PETROVIć, RAčINOVCI

SAšA BELčIć, SISAK CAPRAG

LUCIJA PTIčEK, SVETI KRIž ZAčRETJE

Feliks Žukovski, Poljak u Parizu, relikt je prošlog doba - čovjek kojem je politika uvijek bila važnija od ljudi, a politički ideali važniji od ljubavi. Njegovo je životno postignuće vodič po zemljama Istočnog bloka, a njegov privatni život niz razočarenja i promašaja.

Feliksu je 61 godina, komunizam je doživio krah, uklonjena je Željezna zavjesa, Istočna Njemačka nije ekonomsko čudo kao što bi on to priželjkivao, a izvjesnosti na kojima je počivao njegov život urušile su se poput Berlinskog zida. Zbunjen i zatečen, no istodobno na neki čudan način i oslobođen, te suočen sa situacijom koja će okončati njegove putopisačke izlete po Istočnoj Europi, Feliks donosi šokantnu odluku da svoj vodič proda jednoj američkoj izdavačkoj kući i time pokreće lanac događaja koji će mu iz temelja promijeniti život. Susrest će se s bratom kojeg nije vidio pedeset godina, doznati potresnu istinu o majci za koju je mislio da ga je napustila i dobiti priliku da obnovi davno izgubljenu ljubav. No nakon pedeset godina nesporazuma i razočarenja - može li život započeti iznova?

Od pariških bulevara do poljskog geta u vrijeme Drugog svjetskog rata, preko američkog Srednjeg zapada i Berlinskog zida, roman „Razbijena jaja" bilježi neobično putovanje usamljenog čovjeka koji postupno otkriva da mu je život mogao biti posve drugačiji. Inteligentna priča prožeta humorom, patosom i uzbudljivim preokretima o čovjeku koji je u poznim godinama otkrio nove vrijednosti u životu. Epski uvid u razmišljanja čovjeka koji je čitav svoj vijek vjerovao u određene istine da bi postupno otkrio kako je gotovo svako uvjerenje na kojem se temeljio njegov život bilo pogrešno.

Feliks je čovjek koji robuje redu, rutini i... političkim uvjerenjima. Na tim se uvjerenjima temelji svaki njegov postupak, i gotovo svaka njegova misao. No što se događa kada otkrije da se svijet promijenio i da su njegova najdublja uvjerenja dovedena u pitanje? I Feliks će se, htio to on ili ne, morati promijeniti i prilagoditi novim okolnostima. Ovo inteligentno napisano štivo, sa svojim gotovo iscjeljujućim učinkom na čitatelja, sadrži mudrost koja će ga natjerati da se zapita o vlastitom životu i navesti ga da neke stvari sagleda iz nove perspektive.

O autoru: Jim Powell rođen je u Londonu 1949. godine a diplomirao je na sveučilištu Cambridge. Svojim prvim romanom „Razbijena jaja" izazvao je pozornost i polučio oduševljenje kritike, počevši od urednika i čitatelja u dvadesetak zemalja širom svijeta, gdje je knjiga do sada objavljena, pa do književnih kritičara u najuglednijim svjetskim časopisima.

Cijena: 139 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.