Roman „Jezik cvijeća", američke spisateljice Vanesse Diffenbaugh,  dirljiva je i iscjeljujuća priča o tajnom jeziku cvijeća, o važnosti obitelji i značenju ljubavi

jezik cvijeća

Viktorijanski jezik cvijeća služio je za izražavanje osjećaja: kozja krv značila je predanost, azaleje prolaznu strast, a crvene ruže ljubav. No, Victoria Jones njime se uglavnom služila kako bi izrazila osjećaje poput tuge, nepovjerenja i samoće. Nakon djetinjstva provedenoga po brojnim sirotištima teško ostvaruje bliske odnose, a cvijeće i njegovo značenje jedina joj je veza s vanjskim svijetom.

Napunivši osamnaest godina, Victoria ostaje bez krova nad glavom te spava u jednom od gradskih parkova San Francisca u kojemu sadi svoj vlastiti maleni vrt. Nakon što mjesna cvjećarka prepozna njezin talent, Victoria otkriva svoj dar za pomaganje drugima uz pomoć odabira prikladnoga cvijeća. No, nakon susreta s tajanstvenim prodavačem cvijeća odjednom uviđa što joj je u životu čitavo vrijeme nedostajalo, a postupno se zaljubljujući, prisiljena je suočiti se s bolnom tajnom iz vlastite prošlosti i odlukom vrijedi li izložiti opasnosti sve - kako bi dobila drugu priliku za sreću.

O autorici: Vanessa Diffenbaugh rođena je u San Franciscu i odrasla u gradiću Chico, u Kaliforniji. Nakon završetka studija kreativnog pisanja i pedagogije na sveučilištu Stanford, predavala je umjetnost i pisanje mladima iz socijalno ugroženih sredina. Ona i njezin suprug PK roditelji su troje djece: osamnaestogodišnjega Tre'vona; četverogodišnje Chele i trogodišnjega Milesa. Tre'von, bivši štićenik doma za napuštenu djecu, pohađa New York University, uz potporu Gates Millennium stipendije. Vanessa Diffenbaugh i njezina obitelj trenutačno žive u sveučilišnom gradiću Cambridge, u Massachusettsu, gdje njezin suprug studira urbanu školsku reformu pri sveučilištu Harvard.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.