Riječ je naravno o novoj hit-knjizi Dana Browna "Izgubljeni simbol", sa svježom pričom o avanturama simbologa Roberta Langdona. Ovaj puta glavna su inspiracija Danu Brownu bili masoni, pa ne sumnjamo da će, baš poput "Da Vincijeva koda" te "Anđela i demona", srušiti sve zdravorazumske rekorde čitanosti i komercijalne isplativosti

dan brownNakon planetarno mega-popularnih "Anđela i demona" te "Da Vincijeva koda", Dan Brown napisao je i treći roman o napetim avanturama simbologa Roberta Langdona - "The Lost Symbol", koji je na engleskom jeziku objavljen 15. rujna 2009. godine u prvoj nakladi od čak 5 milijuna primjeraka. S obzirom da se do tada rukopis čuvao u strogoj tajnosti (ništa, ama-baš ništa nije "iscurilo", što je fascinantno), izdavačka kuća V.B.Z. objavit će hrvatsko izdanje romana 11. studenoga.

Ovaj dugo očekivani roman Dana Browna, dakle, slijedi njegov apsolutni bestseler "Da Vincijev kod", najprodavaniji roman svih vremena koji je do sada objavljen u nevjerojatnih 81 milijun primjeraka i preveden na 51 jezik.

Urednici koji su čitali rukopis romana "The Lost Symbol" opisuju ga kao briljantan triler koji nećete moći ispustiti iz ruku jer je Brownov talent za priču udružen s poznavanjem povijesti tajnih kodova i intriga ponovno u punom zamahu, a to je upravo ono čime Brown tako lako šarmira publiku.

Radnja romana odvija se unutar 24 sata i puna je iznenađenja. Dan Brown izjavio je da je punih pet godina istraživao za potrebe pisanja novog romana, a sve to pretočiti u radnju koja traje tako kratko za njega je bio poseban izazov. Nadodao je da "Očigledno Robert Langdon živi puno bržim tempom od njega." Uz istraživanje i pisanje, Brownu je trebalo punih šest godina da dovrši roman "Izgubljeni simbol" čija su glavna inspiracija i tema masoni.

Sama po sebi, tema je dovoljno intrigantna, a kada Brown sve upakira u svoj poznati hektični tornado zapleta, raspleta i akcije, čitatelji koji vole njegove romane sigurno neće biti razočarani. Svakako, napisan nakon temeljitih istraživanja i ritmom koji oduzima dah, "Izgubljeni simbol" još jednom dokazuje zašto je Dan Brown najprodavaniji pisac trilera na svijetu.

Time Magazine ionako ga je uvrstio na listu 100 najutjecajnijih ljudi svijeta. Romani su mu prevedeni na 51 jezik. Diplomirao je na Amherst College i Phillips Exeter Academy, gdje je predavao engleski i kreativno pisanje. Trenutno živi u Novoj Engleskoj.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.