Jane Costello nagrađivana je britanska spisateljica, poznata po svom jednostavnom stilu koji odiše toplinom i humorom. Radila je kao novinarka za dnevne listove Liverpool Echo i Daily Mail te kao urednica u Liverpool Daily Postu. Nakon bestselera Djeveruše (The Bridesmaids, 2009.) objavila je i urnebesno smiješan roman Zamalo vjenčani (The Nearly-weds) koji je proglašen najboljom romantičnom komedijom 2010.

jane costello, moj prijatelj samac

Dvadesetosmogodišnja Lucy uživa u svom životu. Ima sjajan posao u odnosima s javnošću, šefova je miljenica i ima odane prijateljice Dominique i Erin. No Lucy najviše cijeni mišljenje svoga cimera i najstarijeg prijatelja na svijetu, Henryja. Već su dvadeset godina nerazdvojni: ljepotica i šmokljan. On Lucy naprosto obožava. Lucy Tyler i Henry Fox najbolji su prijatelji još od osnovne škole. Kada je on zamoli da mu pomogne u promjeni imidža, ona se tog zadatka zajedno s prijateljicama prihvati s oduševljenjem. Osim što mu potpuno promijene izgled, djevojke podučavaju Henryja vještinama zavođenja.

Na početku "Projekta Henry" djevojke ne slute koliko će biti uspješan. Nakon klimavog početka, Henryjeva se preobrazba od Lucyna vječito slobodnog prijatelja do neodoljivog seks-božanstva razbukta do neslućenih razmjera. A Lucy nije sigurna da joj se to sviđa.

Sve bi bilo lakše da njezini izlasci obećavaju više. Međutim, s obzirom da je jednom potencijalnom dečku slomila ruku izvodeći koreografiju pjesme YMCA, a drugog je smjestila na odjel hitne službe zbog zalutalog štapića za jelo, oni su sve samo ne uspješni. S takvim romantičnim iskustvima, je li uopće čudno da Lucy počinje očajavati kada shvati da živi s muškarcem koji je predmet snova drugih žena?

Izdavač Znanje; cijena: 29,90 kn 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.