Novi roman Harukija Murakamija "Kad padne mrak", oduševit će sve ljubitelje njegova rukopisa obilježenog jakim psihološkim romanima. Jednostavna priča sa zanimljivim likovima sigurno će vas držati budnima i kad padne noć

kad padne mrak haruki murakami"Kad padne mrak" u izdanju izdavačke kuće Vuković&Runjić, roman je o susretima koji se događaju u ono gluho i tajanstveno doba između ponoći i svitanja.

U središtu pripovijesti su dvije sestre - Eri, ljepotica i manekenka koja spava kao da u snu traži zaborav, i studentica Mari koja tijekom romana zaklapa debelu knjigu što ju je samotnički čitala u anonimnom restoranu i susreće se s ljudima koji kao da žive u nekim drugim svjetovima.

Tu su jazz trombonist koji tvrdi da je poznaje otprije, bahata direktorica "ljubavnog hotela" i njezina ekipa, mala kineska prostitutka koju je zvjerski pretukao japanski biznismen.

Ali upravo među tim "ljudima noći" Mari pronalazi srodne duše jer ih najskrivenije tajne i duboke potrebe povezuju više no što ih dijele različite životne okolnosti, dok Eri, koja je u nekoj zagonetnoj vezi s okrutnim zlostavljačem žena, traži spas u snu.

Ovaj nas roman vodi na neobično putovanje od dramatičnih događaja do metafizičkih razmišljanja, putovanje u kojem se isprepleću prostor i vrijeme, uspomene i spoznaje o ljudskoj duši, moći zapažanja i snaga ljubavi i empatije.

Prepoznatljivi rafinirani Murakamijev koktel psihologije, humora i uvida u moralne i duhovne finese ovdje je pripravljen majstorskom rukom.

O autoru:

Haruki Murakami rođen je u Kjotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana Lov na divlju ovcuTvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijetaNorveška šuma, Pleši pleši plešiLjetopis Ptice-navijaliceJužno od granice, zapadno od SuncaMoj slatki SputnikKafka na žaluKad padne mrak, publicističke knjige Podzemlje: napad plinom u Tokiju i japanska psiha, a pripovijetke su mu objedinjene u zbirkama Slon nestaje, nakon potresaSlijepa vrba, usnula žena.

Najnovija su mu djela memoarska proza O čemu govorim kada govorim o trčanju te roman 1Q84. Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka. Djela su mu prevedena na trideset osam jezika.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.