Sve omiljenija američka Prva dama Michelle Obama svojom je spontanošću i jednostavnošću osvojila srca i pažnju mnogih širom svijeta. Njenu karizmatičnost sjajno je opisala knjiga "Prva dama nade", autorice Elizabeth Lightfoot

michelle obama prva dama nadeKnjiga "Prva dama nade" Elizabeth Lightfoot donosi intimnu priču o zadivljujućem životnom putu jedinstvene i najutjecajnije Prve dame u povijesti SAD-a - Michelle Obame.

Osim što je „prva crna Prva dama" Bijele kuće, koju mnogi zbog njezine mladosti i elegancije često uspoređuju s Jackie Kennedy, a mediji i modni stručnjaci svrstavaju među najbolje odjevene žene na svijetu, Michelle Obama osoba je koju karakterizira i izniman spoj duha i intelekta, umijeće komuniciranja te karizmatični javni nastupi.

Koliko ste puta čuli da se Prva dama žali kako njezin muž ujutro ima zadah iz usta? Da zaboravlja pokupiti čarape? Da se može natjecati za predsjednika jedino ako prestane pušiti? Koliko ste puta čuli potencijalnoga budućeg predsjednika da se smije takvim komentarima svoje supruge i da samokritičnim humorom otvoreno priznaje svoje nedostatke? Ne samo da već godinama američki predsjednik nije imao tako mladu obitelj, već su Obamini naglavačke okrenuli neke postupke koje očekujemo od predsjedničke obitelji. Unatoč svemu, njihov je brak i vrlo stvaran i vrlo moderan.

Osim što iznosi njezinu intimnu životnu priču, u knjizi "Prva dama nade" dugogodišnja novinarka Associated Pressa Elizabeth Lightfoot prikazuje Michelle Obamu kao jedan od važnih stupova kampanje svojega supruga, čiji su javni nastupi i intervjui, u kojima je isticala da će njezin suprug biti „izvrstan predsjednik", umnogome pridonijeli njegovu izboru za predsjednika.

O autorici:
Elizabeth Lightfoot novinarka je Associated Pressa i kolumnistica u mnogim američkim časopisima. Završila je književnost na Sveučilištu Harvard, a nakon toga magistrirala novinarstvo na Sveučilištu Columbia. Živi i radi u Connecticutu (SAD).

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.