Francuski institut u Zagrebu u suradnji s Gliptotekom i uz potporu Hrvatskog dizajnerskog društva, predstavit će od 14. rujna do 9. listopada 2011., izuzetnu izložbu posvećenu industrijskom dizajnu koja će okupiti više od 39 ostvarenja pristiglih na prestižni natječaj L'Observeur du Design

gliptoteka hazu, izložba francuskog produkt dizajna

L'Observeur du Design je međunarodna nagrada za dizajn koju organizira APCI (Francuska agencija za promidžbu industrijskog stvaralaštva), koja svake godine u Francuskoj okuplja i nagrađuje najbolja ostvarenja proizašla iz svih područja aktivnosti. Dizajnersko posuđe, stolovi, elektronička oprema, unutarnje uređenje, aparati i pomagala, rasvjetna tijela, tekstil, ambalaža, sport - bit će ponuđena široka lepeza dizajna. Tako će publika u Zagrebu moći otkriti zadivljujuće pregrade od papira umjetnice Sophie Chenel, osjetljivu boju Nicolasa Triboulota koja pretvara zidove u prekidač na dodir, svjetiljku za djecu Zenso Philippea Ulysse-Laia, ili pak Chillbox koji je osmislio Sebastien Servaire (Studio R'Pure) za Moet & Chandon. Toliko originalnih, recentnih i inovativnih ostvarenja koja svjedoče o važnosti dizajna u suvremenom stvaralaštvu.

Smatrajući dizajn strateškim ulogom u svojoj politici inovacije, nekoliko francuskih tvrtki u Hrvatskoj pridružilo se ovom jedinstvenom događaju - Peugeot će predstaviti tri koncepta sportskog električnog automobila kao što je slavni Peugeot EX1 iz 2010., a Steelcase će istaknuti novi interaktivni stol «Media:scape». Osmišljena kako bi privukla široku i znatiželjnu publiku, ova izložba bit će ujedno prigoda za gostovanje slavnog dizajnera Niela Poultona. On je jedini dizajner koji je osvojio 7 nagrada L'Observeur du Design.

Otvorenje izložbe je 14. rujna u 19h u Gliptoteci HAZU.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.