Tko na poklon dobiva hit-knjigu slavnog američkog fizičara Michaela Brooksa "13 stvari koje nemaju smisla", u izdanju Naklade Ljevak?! Michael Brooks uvjerljivo dočarava uzbuđenje i kontroverze oko nepoznanica u znanosti - vrlo provokativno i napeto štivo

13 stvari koje nemaju smisla, michael brooksTri čitateljice koje na poklon dobivaju bestseler „13 stvari koje nemaju smisla", fizičar Michaela Brooksa, su:

MARICA OPAčAK, METKOVIć

JANJA ANIčIć DUKIć, ZAGREB

IRIS MIšKULIN, ZAGREB

Čak i danas ima eksperimentalnih rezultata koje najveći znanstveni geniji ne mogu ni objasniti ni opovrgnuti. U prošlosti su slične anomalije drastično mijenjale naš svijet: u 16. stoljeću, skup nebeskih nepravilnosti razotkrio je Koperniku da se Zemlja vrti oko Sunca, a ne obratno. Gdje je 96% svemira? Jesu li NASA-ini znanstvenici već našli dokaze za život na Marsu?

Ako nijedno istraživanje nikad nije uspjelo nepobitno pokazati da placebo-efekt djeluje, zašto je taj efekt danas jedan od glavnih oslonaca medicine? Je li moguća hladna fuzija? Je li signal iz svemira 1977. bio poruka izvanzemaljske civilizacije? Dodirujući područja od kemije do kozmologije, od psihologije do fizike, Michael Brooks uvjerljivo dočarava uzbuđenje i kontroverze oko nepoznanica u znanosti.

Iz kritike: "Fascinantno, vrlo aktualno. (...) Poput svih najboljih popularnoznanstvenih autora, Brooks nam ponovno otkriva zapanjujuću činjenicu da postojimo, neobičnost svijeta oko nas, kao i nevjerojatnu količinu stvari koje znanost tek treba otkriti.", Christopher Hart, Sunday Times

O autoru: Michael Brooks, koji je doktorirao kvantnu fiziku, radi kao savjetnik u časopisu New Scientist. Tekstovi su mu objavljivani u novinama Guardian, Independent, Observer i Times Higher Educational Supplement. Predavao je na Sveučilištu Cambridge, u Američkom prirodoslovnom muzeju i na Sveučilištu New York, a redovito govori i vodi debate na Festivalu znanosti u Brightonu. Osim hvaljenih publicističkih knjiga "13 stvari koje nemaju smisla" i The Big Questions: Physics napisao je i tehno-triler Entanglement.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.