Ovogodišnje, treće po redu, izdanje stonskog Food Film Festivala, koje će se održati od 5. do 9. rujna, u znaku je "Energije hrane" i nastoji pokazati da su zanimljive nutricionističke alternative već pred nama, u opticaju, ali često marginalizirane i ometene pogrešnim politikama i ljudskom pohlepom

kinookus food film festival 2012

Od 5. do 9. rujna u Stonu traje Food Film Festival, zanimljiv filmski festivalski koncept koji svoj fokus stavlja na hranu. Ove godine, u svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa. Poseban naglasak bit će na energiji koja se troši u industrijskoj proizvodnji hrane te ogromnim količinama ugljičnog dioksida koje današnji model proizvodnje stvara.

Je li pokušaj promjene ljudskih prehrambenih navika samo donkihotovsko "jurišanje na vjetrenjače", saznajte na trećem Kinookus Food Film Festivalu.

Kinookus Food Film Festival je uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Dubrovačko-Neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i TZ Općine Ston ove godine po prvi puta dobio i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

www.kinookus.com.hr

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.