Uživajte u prekrasnom prožimanju okusa mozzarelle, kozica, bosiljka, maslonova ulja, rajčica… Naš chef Luka Raspor za vas je priredio brz i jednostavan recept za pizzu koja je malo neuobičajenija od drugih

pizza s kozicama i mozzarellom

Sastojci:

Za tijesto:

- 230 ml tople vode
- 1 žličica šećera
- 1/2 paketića svježeg kvasca ili 1 paketić suhoga
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 310 g glatkoga brašna

Za nadjev:

- 200 ml umaka od rajčice iz tetrapaka
- 200 g mozzarelle
- 15 repova kozica
- malo natrganog bosiljka
- malo maslinovog ulja

Priprema: U toploj vodi razmutite kvasac, dodajte šećer, maslinovo ulje i dobro promiješajte. Dodajte brašno i dobro zamijesite tijesto. Nakon što ste zamijesili tijesto, pokrijte ga vlažnom krpom i pustite ga da odmori 15 minuta i da naraste duplo. Razdijelite tijesto na 4 dijela. Zagrijte pećnicu na 200 do 220°C. Razvucite tijesto za pizzu. Rasporedite umak od rajčice, poslažite kozice i mozzarellu, natrgajte bosiljak nakapajte s malo maslinovog ulja i pecite 20-ak minuta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.