Fini zlaćani "uskršnji" kruh koji je u nas jedan od najvećih simbola Uskrsa - tradicionalna pinca - možete pripremiti u slatkom i u slanom izdanju, ali i u velikom i u malom "formatu". Ovoga puta, donosimo vam recept za mini pince, slasne i meke, u kojima ćete uživati kao u posebnom uskršnjem pecivu

mini pinca

Sastojci:

- 1,5 dag kvasca
- prstohvat soli
- 50 dag brašna
- 5 dag grožđica ili usitnjenog sušenog voća po želji
- ¼ žličice cimeta
- 5 dag šećera 
- ribana kora naranče
- ribana kora limuna 
- 5 dag maslaca 
- 1 jaje 
- 1 dcl mlijeka
- 4 žlice šećera za glazuru

Priprema: Žlicu šećera i kvasca pomiješajte sa 125 ml mlake vode i ostavite 15-ak minuta na toplome. Dodajte brašno, šećer, grožđice, sol i začine te dobro promiješajte. Nakon toga dodajte rastopljeni maslac, lagano zagrijano mlijeko i jaje te izradite tijesto. Ostavite ga sat vremena da se odmori. Nakon toga ga još jednom izmijesite. Izradite 10 jednakih malih pinci, prekrijte ih i ostavite još 45 minuta da odstoje. Mini pince pecite 25 minuta u pećnici na 200 ºC. Za glazuru rastopite šećer u 4 žlice vode. Premažite ih i poslužite kada se ohlade.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.