Iznenadite svoje najdraže ovim elegantnim desertom! Čokoladne mini torte punjene bijelom čokoladom i jagodama zasigurno će se svidjeti svim ukućanima!

proljetne tortice

Sastojci:

Čokoladni biskvit:
- 3 jaja
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice mlake vode
- 15 g gustina
- 20 g glatkog brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo

Ganache krema od bijele čokolade:
- 100 g bijele čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja

Ostalo:
- 200 g svježih jagoda + nekoliko za dekoraciju
- 150 ml slatkog vrhnja za dekoraciju

Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte vodu, a zatim dodajte i sve suhe sastojke. Suhe sastojke prije dodavanja obavezno prosijte. Pjenjačom sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. Kalup za kup kolačiće pažljivo namastite i pobrašnite kako kasnije ne bi imali problema s vađenjem tortica. Ovaj specijalni kalup dostupan je u web shopu Slatkog svijeta. U svaku rupu stavite malo više od jedne žlice pripremljene smjese. Otprilike toliko da samo unutarnji (izbočeni) dio kalupa bude 0,5 cm prekriven. Tortice pecite cca 12 minuta na 180°C. Čačkalicom provjerite jesu li pečene. Pečene tortice ostavite nekoliko minuta da se ohlade u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadite van i ostavite da se do kraja ohlade na sobnoj temperaturi.

Za pripremu ganache kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja na laganoj vatri, a zatim ubacite nasjeckanu bijelu čokoladu. Miješajte dok se ne otopi. Čokoladnu kremu ravnomjerno rasporedite po torticama i ostavite cca 30 minuta na sobnoj temperaturi da se ohladi. Za to vrijeme nasjeckajte jagode. Sitno nasjeckane jagode ravnomjerno rasporedite po torticama, a zatim svaku dodatno ukrasite šlagom i polovicom jagode. Tortice spremite u hladnjak da se dobro ohlade prije posluživanja.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.