Ukusna kombinacija šumskog voća i bijele čokolade savršen je desert za opuštajuće poslijepodne, a priprema za ovu osvježavajuću slasticu vrlo je jednostavna.

tart

Sastojci za podlogu:

-300g digestive keksa+šaka badema
-140g otopljenog maslaca

Džem:

-200g šumskog voća
-2 žlice šećera
-žličica ekstrakta vanilije
-žlica gustina

Krema:

-450g bijele čokolade za kuhanje
-250g vrhnja za kuhanje

Priprema:

Kekse i bademe staviti u food processor i izmiksati, dodati maslac te formirati tijesto. Utisnuti tijesto u kalup i napraviti povišeni rub. Staviti u hladnjak. Za to vrijeme smrznuto šumsko voće otopiti na vatri, dodati šećer, ekstrakt vanilije i kuhati 5min. Kad voda malo ispari, žlicu gustina otopiti u malo vode i umiješati u nadjev šumskog voća. Miješati dok se ne zgusne. Preliti toplo preko tijesta i vratiti u frižider.
Nasjeckati čokoladu i preko nje preliti kipuće vrhnje za kuhanje. Miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Preliti preko kolača i vratiti u frižider na par sati(najbolje preko noći). Ukrasiti grubo rezanom bijelom čokoladom i sjeckanim pečenim lješnjacima.

Jelenu pratite na kanalima:

https://www.youtube.com/@deliciousandtasty

https://www.tiktok.com/@deliciousandtasty?_t=8rJA69cnxva&_r=1

jelena raspor

Jelena Raspor

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.