Utopit ćete se u kremastoj teksturi i neodoljivim aromama divnog cheesecakea s karamelom, koji je savršeni desert za cijelu obitelj i sve vaše goste!
Sastojci za podlogu:
- 200g keksa
- 60g oraha
- 150g otopljenog maslaca
Krema od sira:
- 800g svježeg kravljeg sira
( Ako ne volite može i krem sir)
- 500ml vrhnja za šlag
- 150g otopljene bijele čokolade za kuhanje
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 rakijska čašica MONIN sirupa "Salted Caramel"
( može i bez toga, ja sam imala pa ga koristim)
Karamela:
- 210g šećera
- 120 ml vode
- 55 g maslaca
-120 ml vrhnja za šlag
- žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice soli
- 2-3 šake oraha
Priprema:
Od keksa, oraha i maslaca napraviti podlogu kao u videu, te smjestiti u hladnjak. Umiksati šlag u jednoj zdjeli, a u drugoj sir, bijelu čokoladu, šećer, vanilin šećer i MONIN sirup. Spojiti obje smjese i prebaciti preko podloge od keksa.Vratiti u hladnjak, a kada se hladi napraviti karamelu:
U većoj zdjelici za kuhanje pomiješati šećer i vodu. Uz miješanje kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi, oko 5 minuta. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Kada smjesa zakuha, smanjiti temperaturu i više NE MIJEŠATI ( po potrebi naginjati posudu s lijeva na desno). Na taj način ćete izbjeći kristalizaciju. Pustiti da tako kuha dok ne dobije zlatno smeđu boju (meni treba oko 20-30min, ali ovisi do štednjaka - budite strpljivi!) Maknuti zdjelu s vatre i odmah postupno dodati čvrsto vrhnje za šlag uz stalno miješanje. Karamela će se prilično napuhati, budite oprezni jer je ovo jaaako vruće ♨️ Kada se sjedini dodati ekstrakt vanilije i sol. Karamela možda bude rijetka ali stvrdnut će se. Pomiješati karamelu sa orasima i preliti preko torte. Tortu vratiti u hladnjak i ostaviti u hladnjaku preko noći.
Jelenu pratite na kanalima:
https://youtube.com/@deliciousandtasty?si=0-TksaYWdms2dY_U
https://www.tiktok.com/@deliciousandtasty?_t=8rJA69cnxva&_r=1
https://www.instagram.com/jelena_mamacita/profilecard/?igsh=b3hxbjFsdTdpMzB2
Jelena Raspor
Minimojka
@12.11.2024. 15:54 1ajmeee njaaaam njam
Dankinja
@12.11.2024. 17:17 0Uhmmm
Ampulica90
@13.11.2024. 10:51 0Odlična ideja, svakako moram isprobati već za vikend :)