Mekani biskvit, lagana voćna krema s jabukama i pudingom od vanilije te ukusan šlag savršena su kombinacija za ukusnu tortu!

torta od jabuka i vanilije sa slagom

Sastojci:

Biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 80 ml vruće vode
- 40 ml ulja

Nadjev s jabukama:
- 1, 2 L vode
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 praška za puding s okusom vanilije
- 6 većih jabuka

Ostalo:
- 1 paket RUF šlag kreme
- 300 ml hladnog mlijeka

Priprema: Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Žutanjcima dodajte vodu i ulje pa još kratko miksajte. Na kraju lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Jabuke operite, očistite i narežite na kockice. Kratko ih prokuhajte ih u 1100 ml vode, dok ne omekšaju. Jabuke procijedite, a sok u kojem su se kuhale vratite u lonac. Prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i 100 ml vode pa dodajte vrelom soku od jabuka. Kuhajte kremu dok se zgusne, a pred kraj lagano umiješajte ocijeđene jabuke.

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit. Vruću kremu prelijte preko biskvita i ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađenu tortu prekrijte RUF šlag kremom. RUF pakiranje šlag kreme sadrži 2 vrećice po 40 g praha za pripremu kreme. Sadržaj obje vrećice istresite u zdjelu, dodajte malo hladnog mlijeka pa pažljivo sve izmiksajte. Dodajte ostatak mlijeka pa miksajte šlag do željene čvrstoće. Tortu premazanu šlag kremom spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim je poslužite.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.