Čokoladni kolač s lješnjacima - jednostavan za pripremu, a jako ukusan! U ovo predbožićno vrijeme u kolač obavezno dodajte začine za medenjake i cimet zbog kojih će biti još ukusniji

kolac od ljesnjaka i cokolade

Sastojci:

Sastojci za biskvit:

- 4 jaja
- 120 g smeđeg šećera
- 160 g maslaca
- 160 g čokolade
- 65 g glatkog brašna
- 60 g mljevenih lješnjaka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica začina za medenjake
- ½ žličice cimeta

Čokoladna glazura:
- 100 g čokolade
- 2 žlice ulja

Priprema: Lješnjake kratko tostirajte na tavici ili u pećnici, ohladite ih i sameljite. Čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane. Jaja i šećer miksajte 4-5 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Na kraju lagano umiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, mljevene lješnjake te začine, cimet i začin za medenjake. Smjesu za kolač izlijte u manji kalup. Ja sam ga pekla u ovom Zenker kalupu koji mi je idealan za ovakve manje kolače. Kolač pecite 30-tak minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali 2 žlice ulja. Po želji kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima, naravno prethodno tostiranim kako bi imali bogatiju aromu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.