Prhke i mirisne vanilin kiflice neizostavan su dio svakog blagdanskog stola! Umjesto oraha, u pripremi ovih kiflice možete koristiti bademe ili lješnjake!

vanilin kiflice

Sastojci:
- 150 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- 100 g masti
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g mljevenih oraha
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
- 2 žlice mlijeka

Priprema: Brašno i mast izradite rukama pa postupno dodajte ostale sastojke. Umijesite lijepo glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite dva sata u hladnjaku. Uzimajte manje komade tijesta i razvaljate ih u dugačke i tanke valjke. Režite male komadiće, duljine 5 cm i oblikujte kiflice. Posložite ih na lim za pečenje obložem masnim papirom i pecite na 150 °C 10-12 minuta. Pazite da vam ne zagore, kiflice moraju ostati svijetle boje. Ohlađene kiflice posipajte šećerom u prahu s dodatkom vanilin šećera.
Slatki savjet: Za intenzivniju aromu vanilije u smjesu dodajte sastrugane sjemenke vanilije.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Čitateljice portala Femina.hr, uz unos koda #femina; imaju 20% popusta na kupnju svih kuhinjskih artikala na web shopu: http://slatkisvijet.com/shop.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.