Volite deserte s bijelom čokoladom? Onda ćete uživati u odličnoj kombinaciji prhkog tijesta, bijele čokolade i svježeg bobičastog voća!

tart s bijlom cokoladom i bobicastim vocem

Sastojci:

Tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 125 g hladnog maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 5-6 žlica hladne vode

Nadjev:
- 200 g bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g svježeg bobičastog voća (maline, borovnice...)

Priprema: Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte hladan maslac izrezan na kockice i rukama ga izmrvite u brašnu. Dodajte šećer i vodu po potrebi pa brzo umijesite glatko tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Tijesto tanko razvaljajte i obložite njime kalup za pite (26 cm). Tijesto pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Dno tijesta prije pečenja obavezno izbodite vilicom ili čačkalicom kako se tijekom pečenja ne bi napuhnulo. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Mlaku kremu izlijte preko ohlađenog tijesta. Na vrh kolača posložite svježe bobičasto voće po izboru. Kolač prije posluživanja dobro ohladite.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.