Ukusne košarice od lisnatog tijesta punjenje pudingom od vanilije i bobičastim voćem osvojit će vas na prvi zalogaj! A uz Galetta krem puding bez kuhanja priprema ovog deserta je brza i jednostavna...

recepti

Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 pakiranje Dr. Oetker Galetta krem pudinga s okusom vanilije
- 500 ml hladnog mlijeka
- svježe bobičasto voće
- šećer u prahu

Priprema: Lisnato tijesto odledite i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini.Tijesto razvaljajte na otprilike 5 mm debljine. Većim rezačem izrežite okrugle oblike, a manjim samo označite unutrašnji krug. Ako nemate rezače, poslužit će i čaše različitih veličina. Krugove posložite jedan do drugoga na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Unutarnji dio manjih krugova izbodite vilicom, tako da se tijekom pečenja čim manje napuhnu. Lisnate oblike pecite 10-ak minuta na 200 °C, dok ne poprime lijepu zlaćanu boju.

Ohladite ih na sobnoj temperaturi i pažljivo im izvadite sredinu. Galetta krem puding pripremite prema uputama na pakiranju. Sadržaj iz vrećice ulijte u zdjelu s hladnim mlijekom pa sve miksajte 1 minutu na najvećoj brzini. Prazne košarice posipajte s malo šećera u prahu, zatim svaku napunite pudingom od vanilije i svježim bobičastim voćem. Lisnate košarice rashladite i poslužite se!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.