Kad ne znate što biste s banana koje polako počinju tamniti, ispecite kolač! Ukusan i sočan kolač s dodatkom lješnjaka, badema, malina i bijele čokolade zasigurno vas neće razočarati!
Sastojci:
- 140 g maslaca sobne temperature
- 110 g šećera
- 3 paketića vanilin šećera
- 2 jaja
- 200 g pirovog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 3 veće banane
- 160 g lješnjaka i badema (mix)
- 100 g bijele čokolade
- 200 g zamrznutih malina
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
VRIJEME PEČENJA: 50 minuta
BROJ PORCIJA: 15 kom
ENERGETSKA VRIJEDNOST PO PORCIJI: 284 kcal
Priprema: Orašaste plodove kratko tostirajte, ohladite pa usitnite u blenderu. Ako želite, možete sve samljeti ili pola samljeti, a pola krupno nasjeckati da malo krcka pod zubima. Bijelu čokoladu nasjeckate na komadiće pa ostavite sa strane. Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja i vilicom izgnječene banane pa sve dobro izmiksajte. Zatim dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Umjesto pirovog, možete koristiti i obično pšenično glatko brašno. Na kraju umiješajte usitnjene bademe i lješnjake, zamrznute maline te usitnjenu bijelu čokoladu.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kojeg ste prethodno dobro namastili i pobrašnili. Kolač pecite otprilike 50 minuta na temperaturi od 170 °C. Štapićem za ražnjiće ili testerom za biskvit provjerite je li kolač pečen. Pečeni kolač ostavite da se hladi u kalupu cca 10 minuta, a zatim ga pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se do kraja ohladi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz kavu, čaj ili mlijeko.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@02.03.2021. 11:33 0Mmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!1
pahuljica
@02.03.2021. 13:32 1Ajmeeee obozavam vaše recepte!!
Minimojka
@02.03.2021. 14:20 0obozavam i ja
golub
@03.03.2021. 14:55 0Jako , jako fino , recept je genijalan.
irija
@05.03.2021. 08:27 0Mljac odlični sastojci,ali to bi prije bio kolač nego kruh.