U zagrebačkoj knjižari Znanje predstavljena je kuharica Brze i jednostavne slastice talijanske autorice Alice Balossi, koja je za sve one koji nemaju vremena ili dovoljno vještine pripremila zbirku superjednostavnih i superbrzih recepata za ukusne slastice kojima nitko neće moći odoljeti

alice balossi

Prije pet godine Alice Balossi radila je dosadan uredski posao koji je nije ispunjavao. Zbog toga se odlučila na veliku promjenu i prijavila se u talijansku kulinarsku emisiju Bake off. "Nakon sudjelovanja u emisiji Bake off novinari su me često intervjuirali i nekako je priča oko slastičarstva samo krenula. Nakon toga sam pokrenula svoju stranicu I dolci di Alice na kojoj redovito objavljujem recepte i sada mogu reći da zaista radim ono što volim. Nakon emisije i intervjua počela sam sve više pripremati slastice na talijanskoj televiziji, a nakon toliko godina rada i truda, pisanje knjige bilo je kruna tog trenutka", rekla je Balossi.

alice balossi

Osim što obožava podučavati umijeću slastičarstva kako bi taj vid umjetnosti približila što široj publici, Alice svakom slatkom receptu voli dati osobni zaokret, a upravo za to joj je često potrebna inspiracija. "U slastičarstvu je teško osmisliti recept koji ne postoji na svijetu i koji je originalan jer skoro sve smo kombinacije probali. Moja tajna je da sve recepte pojednostavim. Nakon što ih prilagodim na sebi prihvatljiv način oni zahtijevaju manje potrebnog pribora za pripremu, koraci su znatno jednostavniji, a i uštedjet ćete više vremena", dodala je Balossi.

alice balossi

Recepti su vrlo ukusni, jednostavni i brzi, za sve koji nemaju puno vremena za pripremu slastica ili im se jednostavno ne da dugo stajati uz štednjak. Ova kuharica idealna je i za one koji imaju veliku želju zadiviti prijatelje veličanstvenim desertom, ali nemaju ni vremena niti volje pripremiti ga. Alice Balossi svoje prijatelje zato često iznenadi njima najdražim desertima. "Najčešće radim slastice za druge, a kada ih pripremam sebi ona uvijek volim koristiti čokoladu, jer tko ne voli čokoladu, kondenzirano mlijeko i vrhnje, dok od voća najviše volim voća banane i šumsko voće", rekla je Balossi.

alice balossi

Strastvena ljubiteljica pin-up stila i 50-ih godina prošlog stoljeća, koje svakodnevno živi kroz svoj stil odijevanja, ukusa u glazbi i posebice u slastičarstvu, Alice Balossi ipak nije odoljela i nekim tradicionalnim hrvatskim receptima. Iako ih još nije sama pripremala, domaća makovnjača i bajadera, okusi su koje Balossi svaki put nosi kao uspomenu iz Hrvatske. Prateći njezine recepte, sigurno možemo očekivati neku novu, jednostavniju, ali i dalje ukusnu verziju domaćih hrvatskih recepata.

alice balossi

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.