Iskoristite sezonu jagoda na najbolji mogući način! Isprobajte neodoljivu pitu s jagodama i bademima za koju će se tražiti komad više!

pita od jagoda i badema

Sastojci:

Prhko tijesto:

- 250 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 180 g maslaca
- 150 g mljevenih badema

Nadjev:

- 500 g svježih jagoda
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice šećera
- 2 ravne žlice gustina

Ostalo:

- 50 g sjeckanih badema za posipavanje

Priprema: Sve sastojke za prhko tijesto stavite u zdjelu pa miksajte spiralnim nastavcima dok ne dobijete jednoličnu masu.
Veći dio tijesta (2/3) utisnite na dno okruglog kalupa za torte ili pite (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom. Ostatak tijesta ostavite sastrane. Preko tijesta ravnomjerno rasporedite jagode koje ste očistili i krupnije narezali te pomiješali sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Vrh pite posipajte ostatkom tijesta te krupnije nasjeckanim bademima.
Pitu od jagoda pecite 20-25 minuta na temperaturi do 170 °C. Ohlađenu pitu po želji posipajte sa šećerom u prahu.

Slatki savjet: Pitu s jagodama i bademima možete poslužiti i toplu i to uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com  
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.