Volite kompote od jabuka i krušaka? Onda svakako morate isprobati i ovaj ukusan slatki kompot od butternut tikve (bundeve)

recepti kompot od tikve

Sastojci: 

- 500 g očišćene butternut tikve
- 700 ml vode
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 žličice cimeta
- sok od 1 manjeg limuna

Priprema: Butternut tikvu ogulite, narežite na kockice, stavite u lonac pa dodajte šećer i vanilin šećer. Bundevu kuhajte na srednje jakoj vatri 10-15 minuta dok ne omeška. Pjenu koja se stvara na površini uklonite žlicom. Pred kraj kuhanja dodajte limunov sok i cimet. Ako volite aromatične kompote, slobodno možete dodati malo anisa i kardamoma ili pak rum. Kompot poslužite topli ili ohlađen.

Slatki savjet: Od butternut tikve možete pripremiti i veću količinu kompota i sačuvati ga u staklenkama za zimnicu. U tom slučaju tikvu izrezanu na kockice kratko prokuhajte, procijedite pa napunite njome čiste staklenke. Vodu zasebno prokuhajte sa šećerom, limunovim sokom i začinima. Vrelu vodu prelijte preko polukuhane tikve, staklenke zatvorite i kuhajte u loncu 15 minuta.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.