Sočan tart s kruškama i šljivama idealan je desert za ljubitelje voćnih kolača. Prava jesenska poslastica
Sastojci:
Tijesto:
- 150 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 75 g hladnog margarina
- 2 žlice šećera
- 2-3 žlice mlijeka
Nadjev:
- 1 kruška
- 3-4 šljive
- 1 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 žličice cimeta
Priprema: Brašno i prašak za pecivo prosijte u zdjelu pa dodajte na kockice narezan margarin i prstima ga izmrvite u brašnu. Dodajte šećer i malo mlijeka pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Za to vrijeme pripremite voće. Krušku izrežite na polovice pa na tanke šnite, a šljive očistite od koštica i izrežite na četvrtine.
Tijesto razvaljajte i obložite njime namaščen i pobrašnjen duguljasti kalup za pite (9x24 cm). Ako koristite standardni, okrugli kalup za pite udvostručit količinu svih sastojaka. Po tijestu posložite kruške i šljive pa ih ravnomjerno posipajte mješavinom šećera, vanilin šećera i cimeta. Prije nego stavite nadjev, tijesto izbodite vilicom kako se tijekom pečenja nebi napuhalo. Tart pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC.
Slatki savjet: Od viška tijesta napravite cvjetiće i složite ih po kolaču prije pečenja kao zanimljivu dekoraciju.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@02.10.2019. 11:40 1OBOŽAVAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
golub
@02.10.2019. 14:07 2Pre , pre fin recept . Kolač izgleda sočno i prelijepo.
Minimojka
@02.10.2019. 17:02 2ovo izgleda tako prefino
sneki2
@03.10.2019. 10:53 0Izgleda prekrasno!
irija
@12.10.2019. 17:38 0Prefino volim kolače.
Nikolina
@13.10.2019. 18:19 0Pravi jesenski kolač