Ako se volite igrati u kuhinji, isprobajte recept za ove "krafne" od biskvitnog tijesta. Jako su ukusne, a s bijelom čokoladom na vrhu još bolje! Ako imate djecu, svakako ih uključite u pripremu, vjerujem da će se i njima svidjeti pečenje i ukrašavanje ovih jednostavnih, lažnih krafni

lazne krafne recepti

Sastojci:

Biskvitna smjesa:
- 200 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 120 g šećera
- 1 paketić vanilin šećer
- 1 jaje
- 120 g kiselog vrhnja
- 50 ml ulja
- 50 ml mlijeka

Dekoracija:
-
150 g bijele čokolade
- šarene mrvice za posipanje

Priprema: Jaje i šećer razmutite pjenjačom pa dodajte mlijeko, ulje i kiselo vrhnje. Zatim dodajte prosijano glatko brašno i prašak za pecivo. Sve još kratko promiješajte da se svi sastojci sjedine. Smjesa je dovoljna za 10 kolačića. Smjesu premjestite u dresir vrećicu. Ovaj dio možete i preskočiti, ali tijesto je puno lakše i urednije stavljati u Donut kalup na ovaj način nego sa žlicom. Kalup za donut kolačiće namastite i pobrašnite. Ja sam koristila ovaj Zenker kalup za donut kolačiće kojeg sam nedavno upotrijebila za izradu finih kolačića od jabuka. Kolačiće/krafne pecite 8-10 minuta na 180°C. Ohlađene kolačiće prelijte čokoladom i po želji ukrasite šarenim mrvicama. Dobar tek!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.