Tražite jednostavan recept za brz i ukusan kolač? Isprobajte ove sočne čokoladne kocke s makom, bananom i šumskim voćem! Jako se brzo pripremaju, a zaista su ukusne

recepti cokoladni kolac

Sastojci:

Sastojci za biskvit:
- 160 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 jaja
- 1 banana
- 40 g kakaa u prahu
- 120 g glatkog brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 100 g mljevenog maka
- 200 ml tople vode
- 60 ml ulja
- 250 g šumskog voća + 1 žličica gustina

Čokoladna glazura:
200 g čokolade (mliječne ili tamne)
- 150 g slatkog vrhnja
- 20 g maslaca

Priprema: U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – mljeveni mak. kakao, brašno i prašak za pecivo. U zasebnoj zdjeli pjenasto izmiksajte šećere i jaja. Smjesu miksajte cca 2 minute dok ne postane gusta i svijetla. Zatim dodaje vilicom izgnječenu bananu i sve još jednom izmiksajte. Dodajte ulje i toplu vodu, a zatim suhe sastojke. Smjesu još samo kratko izmiksajte na najmanjoj brzini, tek toliko da se svi sastojci sjedine. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 25x35 cm). Zaleđeno šumsko voće pomiješajte s gustinom i rasporedite po vrhu kolača. Kolač pecite otprilike 30 minuta na 180°C. Pečeni kolač kratko ohladite na sobnoj temperaturi te ga prelijte čokoladnom, ganache glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari, a zatim dodajte maslac. Kolač ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a po želji možete ga dodatno ohladiti i hladnjaku.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.